Mjerenje zavjesa i paravana

Mjerenje zavjesa i paravana

Vodeći se višedecenijskim iskustvom u poslu proizvodnje i prodaje zavjesa i paravana Elvisa Trend firma želi svojim cijenjenim klijentima da pojasni i olakša proces mjerenja zavjesa i paravana.

Ono što jeste odlika naših proizvoda jeste da su visokokvalitetni, rađeni od najkvalitetnijih materijala koji mogu da se nađu na tržištu. Također, sve naše proizvode radimo isključivo po mjerama i želji kupca. U tom smislu javila se potreba i želja da vam objasnimo mjerenje zavjesa i paravana. Mjerenje zavjesa i paravana nije komplikovano, a u tekstu koji slijedi, dobit ćete detaljno objašnjenje.

Kako uzeti mjere zavjesa?

Najprije izmjeriti širinu prozora. Na širinu prozora dodati od 30 do 50 cm prepusta. Npr. na 180 cm širine prozora ide 4,5 m zavjese (idealna opcija).

Nakon toga, izmjerimo visinu od polastike vodilice, do poda. Idealno odbiti 4 cm na izmjerenu visinu. Isto vrijedi i za zavjese čija visina ide do radijatora (ukoliko ima radijator).

Ukoliko stavljate zavjese na okrugle karniše sa halkama, visinu mjerite od tzv. žabice do poda ili radijatora, te odbijate 4 cm na izmjerenu visinu.

Ukoliko je riječ o okruglim karnišama BEZ halki, visinu mjerite od vrha karniše do poda ili radijatora, te odbijate 4 cm na izmjerenu visinu.

Klase (vrste) zavjesa prilikom odabira i mjerenja

U našem katalogu zavjesa, odredili smo tri različite klase:

  • Standardni nabir (u slučaju izbora ove vrsta, izmjerenu širinu množite sa 2)
  • Lux nabir (u slučaju izbora ove vrste, izmjerenu širinu množite sa 2,5)
  • Delux nabir (u slučaju izbora ove vrste, izmjerenu širinu množite sa 3)

Cijene zavjesa

Cijene zavjesa iz naše ponude kreću se u rasponu od 8,90KM po metru dužnom do 34,90KM po metru dužnom.

Posjetite našu web stranicu.